Dicție și mișcare scenică

Pentru dezvoltarea calității artistice a participanților, dicția și mișcarea au o importanță deosebită, atât în vederea unei prezențe adecvate pe scenă sau pe micul și marele ecran, cât și în viața de zi cu zi.

O dicție bună și corectă înlesnește comunicarea între oameni, în vreme ce exercițiile de mișcare și improvizație dezvoltă imaginația participanților, îi învață să aibă încredere în forțele proprii, să se cunoască pe ei înșiși, îi obișnuiește cu lucrul în echipă și le stimulează capacitățile ludice.

În cadrul cursurilor de dicție și mișcare scenică se vor continua atât exercițiile de dicție care au drept scop căpătarea unei respirații corecte și a unei modalități de a pronunța cuvintele, astfel încât să sune clar și frumos, dar și exercițiile de mișcare și improvizație prin care cei care participă vor putea să intre mai ușor în pielea unui personaj.

Printre exercițiile propuse se vor regăsi:

  • exerciții de respirație (recapitularea celor deja făcute precum și abordarea altora noi) ;
  • exerciții de dicție și improvizație vocală ;
  • exerciții de improvizație cu sau fără cuvânt urmărind dezvoltarea capacității copiilor de a se transpune în diferite situații sau în pielea unor personaje ;
  • exerciții de dicție aplicate pe texte date ;
  • exerciții de mișcare și ținută, adecvate diferitelor texte, personaje și situații scenice.
  • exerciții de pronunție corectă a cuvintelor și a unui rol.
Cursurile au costul de 300 lei/lună în regim de abonament.

Pentru informații și înscrieri sunați la: 0757 365 146 sau 0740 308 321.