Tabăra I - 25-30 iunie 2020

Tema de studiu:

Mircea Eliade  - ''Noaptea de Sânziene''


În tabăra "Aventură în Zona Zmeilor" participanții vor avea posibilitatea de a-și extinde limitele proprii. Programul urmărește dezvoltarea cunoașterii de sine, a încrederii în sine și în ceilalți, precum și dezvoltarea altor competențe individuale și sociale. Tabăra este concepută astfel încât să dezvolte și abilitățile personale ale participanților prin diferite tipuri de provocări.

Obiective:

  • dezvoltarea personalităţii şi a încrederii în sine
  • dezvoltarea creativităţii, a simţului de responsabilitate şi a gândirii pozitive
  • trecerea peste limitele reale sau imaginare
  • cunoaşterea zonelor pitoreşti din ţară
  • educaţie ecologică
  • lucrul în echipă şi posibilitatea de a lega noi prietenii

Principalele activităţi sunt: Jocuri pregătitoare pentru comunicare și atitudine scenică. Jocuri de dezvoltare a mijloacelor de expresie corporală, verbală și non-verbală. Mima, Ritm impus, Coordonare, Improvizație, Jocuri de sensibilizare și conștientizare. Se dezvoltă idei originale prin dialog Socratic: acesta este un exercițiu de creație realizabil în grup, unde copiii se vor ajuta reciproc să își găsească soluții în crearea unor povești inedite. Lansăm întrebări pe o temă aleasă de copii, la care fiecare iși pune probleme de rezolvare individuală. Sugestii ajutătoare vor fi lansate numai sub forma de întrebare cu scopul de a lăsa creatorul poveștii să își găsească singur interpretări originale și care vor ajuta la construirea unor scenarii coerente. Poveștile create vor fi ilustrate de copii, vor descrie în text și imagine caracteristicile personajelor din poveste, costume și decoruri. 

Lectură de text (Mircea Eliade - ”Noaptea de Sânziene”) - lucru la scenă în aer liber, exerciţii interactive, expediţie de o zi pe Valea Uscată, cățărare pe stâncă, construire Casa Primitivă, activităţi în grădina de lucru, tir cu arcul, atelier de olărit, atelier de educație preventivă, workshop de filosofie infantilă.

Activităţile se vor desfăşura în grupuri de 12 persoane.

Cazarea: se va face în regim camping

Locația: Calcarele Tortoniene - Lăzăreni, Bihor
Perioada: 25-30 iunie 2020
Grup țintă: copii cu vârste cuprinse între 10 -18 ani
Contribuție: 840 lei/pers (cazare în cort oferit de organizatori, hrană, activități, materiale de lucru)
Pentru grupuri deja formate (elevi între 10 - 18 ani) contactați-ne pentru ofertă.


Persoane de contact:

Înscrieri și administrativ: Cristina Butușină, 0740 308 321

Informații coordonator tabără: Sebastian Bărbălan, 0757 365 146

Plata: Pentru ca înscrierea să fie considerată validă, e necesar să trimiteți atât formularul de înscriere (de mai jos) cât și să achitați un avans de 200 lei, aceasta fiind considerată rezervare (plata integrală o veți face după ce veți primi din partea noastră un email cu detaliile de plată).

Locurile se vor completa după regula "primul sosit, primul servit".

Diferența se va achita cu minim 20 zile înainte de sosirea în tabără.

În cazul în care nu veți putea participa la seria la care v-ați înscris, vă rugăm să ne anunțați cu cel puțin 30 de zile înainte, iar valoarea taxei de rezervare (200 lei) nu va mai fi returnată, fiind reținută pentru acoperirea cheltuielilor comune. 

Arhivă:

Formular de înscriere