E.T.C. în 2019

02.08.2020

În anul 2019 în colaborare cu Primăria Comunei Lăzăreni și Consiliul Județean, am reușit să organizăm festivaluri, concerte, workshopuri, expoziții, șezători, cursuri de teatru, cursuri de pictură, tabere, drumeții, acțiuni de ecologizare, explorări ale zonei, cu  deschiderea acestora tuturor celor care doresc să participe la acțiunile oferite de asociație.

În anul 2019 Experiment.Teatru.Clandestin a implementat următoarele proiecte:

 - "Proiect de Dezvoltare Rurală - Academia Natura!" an pilot. Proiectul are în vedere așezarea pe harta turistică a Transilvaniei prin cercetarea spațiului d.p.d.v. cultural, social, arheologic, istoric, geologic și curățarea și amenajarea spațiului, crearea de obiective turistice, spații festival, trasarea unei piste enduro-bike și organizarea de evenimente culturale, sportive, artistice cu caracter repetitiv (evenimente permanente) și alte tipuri de evenimente ocazionale: expoziții, mese rotunde, conferințe, lansări, etc - evenimente pasagere. Acțiunile și activitățile pe care le vom desfășura au ca și scop dezvoltarea zonei d.p.d.v. economic, turistic, cultural, educațional și social. Grupul de beneficiari este compus din aprox. 2000 de persoane, locuitorii Comunei Lăzăreni, dar și de potențialii turiști care vin în zonă din alte orașe sau țări.

- Festivalul "Albui Fest", de muzică electronică cu participarea a 150 de persoane, eveniment în aer liber. Printre invitați au fost: DJ Mihai Popovici - considerat la ora actuală unul dintre cei mai inovativi producători est-europeni de muzică electronică, echipa DinSubSol, DJ Timiraș - Arad, Lucian Boescu (DJ), Coxxo (DJ), Sever Mihai (DJ).

- Festivalul "România de mână" ediția a II-a, târg de meșteșuguri și artizanat românesc, cu participarea ansamblurilor folclorice din Bihor și a meșterilor populari, cu participarea aprox a 100 de persoane. 

- Festivalul "Gala traficantului de Cultură Internațional - Ia o gură de natură!", ediția a VII- a, expoziție de artă, spectacole experimentale de teatru, cinema, workshopuri, educație muzicală, bibliotecă antitotalitară.

- Festivalul "MetaDrama", spectacole experimentale de teatru, scenografie, exerciții scenice în spații neconvenționale (Cetatea Oradea, Sat Bicăcel, Comuna Lăzăreni). 

- Tabără de creație teatrală "Romeo și Julieta", cu participarea adolescenților din mediul urban cu scopul de a face cunoștință cu deprinderi și tehnici de conviețuire în natură, pe lângă activitățile culturale teatrale organizate în tabără. 

- Tabără pentru copii și părinți "Pe Fundul Mării", cu participarea copiilor cu vârste cuprinse între 4-12 ani împreună cu părinții, cu activități recreative cum ar fi: workshop de dans sensibil, workshop de nutriție, workshop de teatru. - Tabără de creație pentru copiii în pericol e abandon școlar "ArTELIER II", atelier de pictură în natură cu participarea copiilor din Comuna Lăzăreni.

 - "Malformația ethosului social - virtualul nostru cel de toate zilele", educarea și stimularea participanților ca responsabilitate civică și socială locală, atragerea de noi spectatori, identificarea de talente locale.

- Ecologizarea zonelor: pădurea din satul Bicăcel, zona Calcarelor Tortoniene, Școala de la Miheleu, groapa de gunoi din zona Dealul Gogului. 

- Târgul de carte, eveniment organizat împreună cu voluntarii din Clubul Leo de strângere de fonduri pentru acte de caritate. 

- Spectacolul "Nu sunt vinovat că nu mai sunt același", exercițiu scenic după texte de Nichita Stănescu realizat cu studenții anului I și II a laboratorului de artă dramatică Clandestin.

- Creație vestimentară în cadrul proiectului "Din Modă Veche", studiu și cercetare a perioadelor de mult apuse, a stilului vestimentar, modul de conviețuire a secolelor trecute, realizarea de costume scenice, paradă de modă. 

- Shakespeare, același și mereu altul - Simplificări moderne ale noțiunii de virtù, incursiune introspectivă în istoria și evoluția costumului de scenă, aducerea lui în contemporan și introducerea în estetica acestuia unele elemente de factură tradițională din portul popular românesc. 

- Laboratoare, ateliere instructive și creative de arte performative (actorie, coregrafie, muzică, cinema, broderie, cu intenția de a diversifica domeniile de studiu) care se adresează unor grupuri țintă variate: copii, tineri, adulți, persoane cu dizabilități, întro manieră inclusivă și stimulativă. 

- Acțiuni de reconfigurare spații, explorare a împrejurimilor, scanare obiecte de metal din al doilea război mondial, explorarea zonei dpdv istoric, tir cu arcul.

Specificăm că în anul 2019 asociația a avut cca. 1800 de vizitatori, spectatori, laboranți, voluntari și colaboratori ai altor organizații.