ArTELIER - Tabără de pictură în natură

Asociația de Teatru Experimental Clandestin şi Centru pentru Cercetare și Experimentare Artistică organizează ArTELIER II - Tabără de pictură în natură, la Teatrul din Groapă, din satul Bicăcel, Comuna Lăzăreni.

Tabăra se va desfăşura în 28 septembrie iar cursurile vor fi coordonate de Florin Lasco. Acum câţiva ani, la Gala Traficantului de Cultură Internaţional, directorul Asociației de Teatru Experimental Clandestin şi organizatorul galei, Sebastian Bărbălan, remarca un băiat care era prezent la eveniment şi care avea braţele desenate.

Întrebat dacă sunt tatuaje permanente, băiatul a răspuns că sunt desene pe care şi le face singur cu pixul. A fost cooptat printre copiii care se jucau desenând la gală, iar când i s-a dat să deseneze un detaliu, un ochi, băiatul l-a executat foarte bine spre surprinderea artiştilor prezenţi la eveniment. După un timp, Sebastian l-a reîntâlnit pe băiat şi a aflat că nu se preocupa de talentul său.

A convins-o pe mama acestuia să îl înscrie la Liceul de Artă, iar acum este student la facultatea de Arte din Oradea. Acel băiat de atunci, studentul de astăzi, este Florin Lasco din comuna Lăzăreni. Participarea la tabăra de pictură în natură include: transport, masă, cursul de pictură, materialele de lucru (șevalet, culori, pânze, pensule, etc.). Tabăra este pentru cei cu vârste cuprinse între 6-16 ani.

Rezervări se pot face prin mesaj privat pe pagina de Facebook Experiment Teatru Clandestin, pe e-mail: crea.arta@gmail.com sau la telefon: 0740 308 321. Copiii se vor relaxa, vor picta și se vor bucura de zilele frumoase de la țară.

De Camelia Busu la 24. septembrie 2019 11:52