România de mână

Proiectul România de mână dorește să ofere informații și să facă cunoscute meseriile vechi care au construit România, meșteșuguri bogate în artă și cultură făurite cu suflet și cu pasiune. În cadrul festivalului România de mână tinerii prezintă și realizează obiecte de valoare, cum ar fi: opincile purtate de străbunicii noștri, păpușile confecționate din textile, împletiturile din răchită, cămășile tradiționale, cufere, legătorii de carte.

Activitatea pe care o vom desfșura în cadrul România de mână va fi de tip Festivalier și Educativ, activitate care se pliază excelent pe tema: Stimularea participării tinerilor la viața societății.

Festivalul România de mână II își propune să așeze pe harta turismului cultural transilvănean zona comunei Lăzărenilor, speculând potențialul deja existent:

- zona calcarelor tortoniene de la Miheleu, care alcătuiesc o arie protejata de interes național de tip paleontologic;

- redescoperirea personalităților lăzărene: Florica Duma, interpret si culegător de muzica de folclor din zona;

- familia Bradu, primii învățători ai comunei și fondatori ai corului Ilariae Lazarus ;

- cimitirul evreiesc ;

- dealul lui Moșilă, unde sunt vestigiile unei cazemate turcești de la sf. sec. al XIV-lea ;

- crearea unui spațiu pentru evenimente culturale în aer liber amenajând o fosta groapa de gunoi și transformând-o într-un teatru în aer liber pe care îl vom numi "Teatrul din groapă".

Festivalul România de mână este un instrument de activare comunitară și are ca scop revitalizarea zonei din punct de vedere turistic și cultural.