Tabără de creație teatrală

Scopul acestei acțiuni este de a compune o serie de reprezentații teatrale cu caracter educativ care sa atragă atenția atât adolescenților cât și părinților acestora asupra consecințelor consumului în exces de realitate virtuală (internet).

Pentru aceasta vom organiza si monta trei exerciții scenice (performance-uri), inspirate din William Shakespeare scenariile fiind aduse în linia comportamentului contemporan al consumatorului de realitate virtuală, acestea fiind:

· ,,Romeo și Julieta - O poveste la sfârșit!" (Spectacol de teatru)

· "Costumul Shakespearean și scena contemporană - Simplificări moderne ale noțiunii de virtù" (Creație vestimentară cu expoziție și paradă publică)

· "Malformația ethosului social - virtualul nostru cel de toate zilele" ( Concert experimental de muzică inspirată din opera shakespeariană folosind instrumente tradiționale)

Aceste exerciții vor fi prezentate în școlile din județul Bihor în zone rurale unde teatrul ajunge mai greu sau niciodată dar și Oradea și în orașele mici din județ cât și în cadrul evenimentului festival MetaDrama din Cetatea Oradea. Ele vor fi prezentate atât ca și întreg cât și separat, și vor fi însoțite de colocvii cu explicații amănunțite despre actul de creație.

Educarea și stimularea participanților ca responsabilitate civică și socială locală, atragerea de noi spectatori, identificarea de talente locale. Proiectul se adresează tinerilor, oferindu-le ocazia să pătrundă fără greutate în mediul artistic, facilitându-le astfel descoperirea înclinațiilor artistice și dezvoltarea acestora acolo unde ele există deja, dar și oportunitatea de a identifica noi forme de manifestare și exprimare.