Pentru trezirea esenței interioare și trăirea puternică a prezentului! Pentru cei pasionați de trăirea și descoperirea sinelui. 

Ecologia mișcării este o cercetare originală care te invită să pătrunzi într-o dimensiune mai profundă a încetinirii prin experiența mișcării subtile a corpului. Proiectul croiește drum în aventura mișcării conștiente, sursă de neprețuit în ghidarea mișcării vieților noastre, și o transformă într-un dans. Cursul este structurat în jurul unor exerciţii psiho - fizice specifice, menite să-i introducă pe participanţi în mecanismele subtile ale mişcării, pornind de la baze şi orizontalitate pentru a cuceri apoi verticalitatea şi a ajunge la naşterea dansului, un dans organic, izvorât din sensibilitatea fiecăruia. Scopul atelierului este să redea fiecărui participant instrumentele dansului - corpul şi mecanismele sale de funcţionare - să-l repună în contact cu viaţa interioară şi să-i o ofere posibilitatea exprimării acesteia prin intermediul mişcării expresive şi calitative. 

Această practică alimentează creația artistică și dezvoltă sensibilități care lucrează în ceea ce privește conținutul și forma. Este un concept de mișcare și de viață, care duce la [re]descoperirea a ceea ce a fost stabilit până în prezent folosind energia, memoria, corpul și inima.

Câteva teme pe care le propunem pe durata întâlnirilor:

- Nașterea mișcării în legătură cu cele patru elemente (apă, aer, pământ, foc)
- Acceptarea mesajelor corpului
- Deschiderea și orientarea corpului
- Sensul și nonsensul mișcării
- Nașterea prezenței
- Raportul cu spațiul
- Verticalitate
- Auto-exprimare și creativitate
- Nașterea dansului.

Numărul de participanți la curs este de maxim 15 persoane. 

Pentru informații despre programa cursului:

- 0757 365 146 Sebastian Bărbălan, coordonator curs

Pentru informații despre înscrieri și parte administrativă:

- 0740 308 321 Cristina Butușină, PR - secretar literar

Rezervarea participării la curs se poate face și prin achitarea prin transfer bancar în contul asociației: IBAN: RO55BTRL00501205L38755XX, deschis la Banca Transilvania, titular Asociația de Teatru Experimental Clandestin, cu mențiunea teatru-dans.

Înscrierile la curs se fac până la completarea locurilor disponibile.

Atelierul necesită echipament lejer, de mișcare (colanți nu foarte aderenți, un tricou cu mânecă scurtă) și niște pantofi/teniși comozi, de interior.

*Achitarea abonamentului și nefrecventarea cursului nu obligă asociația la restituirea sumei.

Înscriere online

Rezervarea locului la curs se face prin achitarea primei luni.